Bronswerk Heat Transfer

Kunstmest

Granulaat korrels.  Buitenlucht. Aanzuigen, filteren en koelen. De airconditioning unit zorgt ervoor.

Voor de groei van gewassen is kunstmest een uitkomst. Planten groeien er namelijk beter en sneller door. De voedselproductie bijvoorbeeld, neemt door kunstmest wereldwijd toe. Kunstmest bestaat al vanaf 1845. Inmiddels is 30% van de wereldvoedselproductie en 90% van de wereldbevolking ervan afhankelijk. Het hoofdbestanddeel voor de productie van kunstmest is ureum, een product gemaakt van ammoniak en CO2. Het voordeel van ureum voor kunstmest is het hoge stikstofgehalte waardoor een lage (transport)prijs is te bereiken.

Farmaceutisch

Hitte. Condens. Thermische kracht. Zuren en logen. Multi-purpose installaties.

Medicijnen. De werking staat of valt met de kwaliteit. Die moet geborgd zijn. Omdat dit zo belangrijk is, controleren wet- en regelgeving de kwaliteit. Speciale productieprocessen van de farmaceutische industrie waarborgen de kwaliteit eveneens. Meestal gebeurt dat in multi-purpose installaties. Die maken het mogelijk om, afhankelijk van de vraag, actieve stoffen voor verschillende medicijnen te produceren.

Voeding

Drooglucht. Indikken en droogblazen. Een luchtbehandelingstraat. Met skid en turn key oplossing.

Veel bedrijven in de levensmiddelen- en voedingsindustrie en kunstmest- en zuivelbedrijven gebruiken drooglucht voor hun productieprocessen. Het is belangrijk dat drooglucht voor ieder proces de juiste conditie heeft en schoon is. Zeker voor levens- en voedingsmiddelen is het natuurlijk uiterst belangrijk dat de drooglucht extreem schoon is. Ook de productie van melkpoeder komt tot stand via drooglucht. Door water uit de melk te verdampen, dikt de melk eerst in. Daarna versproeit een melkpoedertoren de ingedikte melk: als fijne druppeltjes zakt de melk naar beneden. Al zakkend blazen ventilatoren schone, warme en droge lucht naar boven en droogt de melk verder. Onderin de melkpoedertoren aangekomen, is de melk veranderd in droge melkpoeder.

Bekijk nog meer cases

Heijmans

Heijmans; Bouwen aan de contouren van morgen...

Bekijk case